Äyriäisillä Äktiään

Olen ollut koko syksyn terve ja nylkyttänyt citykanin lailla puskissa ja radalla. Kevyttä peekoomättöä siis takana, hitunen veekoota, uutta tehokoordia sekä lihisähkimistä. Muutama satkun veto. Näillä pohjilla kohti Sotungintietä.

Kymppi, tuo pikku pirulainen! Kuinkahan pärjäisin kauden ekassa maantiekisassa? Pari päivää ennen jännitti niin, että korvissa soi. Olin kuitenkin ollut viisaasti uhoamatta millään forumilla sen kummemmin, joten saatoin rauhoittua. Ei tulospakkoa, ei paineita. Valmentajani totesi, että ei ole järkeä tässä vaiheessa hakea aikaa, joka ei tyydytä kuitenkaan mieltäni. Sielua ei tarvitse siis kisassa irrottaa, pelkkä peruspahaolo riittää. Edellisen illan jännitys oli pakko purkaa katkarapupostaukseen, sen verran startti kuitenkin hiersi.

Katkaraputankkaus

Koitti lauantai ja yritin pysytellä ujona piimänä. Onneksi oli haettava jänisystävä kyytiin matkan varrelta, joten saatoin jo autossa virittäytyä kisaan. Tällä kertaa juoksisin yksin. Perillä halasin parit tutut, mutta uppouduin pian ajatuksiini. Lähdin alkuverryttelyynkin ilman seuraa. Nyt lämppä sujui mallikkaasti. Juoksin suht kovaa runsaat pari kilometriä ja annoin sykkeen nousta veekoolle lopussa. Ylimääräiset vaatteet mäkeen, sisälle odottamaan ja sitten viisi minuuttia lähtöön nostamaan leposykettä. Tutut 115bpm kellossa ja vihdoin matkaan.

1K. Onpa tungosta. Kävelen aika pitkään. Sitten alkaa vetää. Sotungintielle päästyäni jo mahtuu. Ei mitään käryä vauhdeista. Kroppa käynnistyy heti. Hyvä olo! Alamäessä annan rullata. Eka kilsa 4.36, hyvin osuu!

2K. Asemat haettu. Edessä iso mies ja pieni nainen. Menevät samaa tahtia. Vilkaisen kelloa. Toka kilsa 4.43.

3K. Mies ja nainen nostavat vauhtia, en lähde mukaan. Eivät kuitenkaan karkaa kauas. Kyyti vähän hirvittää, mutta pahaa oloa ei kuulu. Jalka nousee ja henki kulkee, mainiota. Kolmas 4.46.

4K. Eivätkö ne tapakset jo lopu? Mitäs tämä on? Juoksu on uskomattoman helppoa. Nelonen täyttyy ajassa 4.53.

5K. Tässä se on. Mäki. Työnnyn nousuun iskulla ja ohittelen heittämällä porukkaa . Innostuinkohan liikaa? Mäen päällä vähän pistää puuskuttamaan, mutta olen nyt kisassa sisällä ja veressä on semmonen kemikalicoktail, että vedän naama virneessä. Huutelen tutuille koviksille kannustusta kun ovat jo paluumatkalla. Kääntöpaikalle aikaan 23.46, tämähän sujuu siististi. Viides 4.55.

6K. Ensin ylämäki, sitten alamäki. Se rullaten ja katse eteen. Selkiä näkyvissä. Hidastelevat! Napsin yhden kerrallaan. Pössishuurut sen kuin lisääntyvät. Pakahdun kun kulkee! Kutonen 4.46.

7K. Alan haarukoida loppuaikaa. Olisi siistiä saada 47 alkuinen, kun lähdin hakemaan vain sub50. Näin se menee. Otetaan kun tarjotaan! No siinä ovat: iso mies ja pieni nainen. Vastatuuli on melkoinen ja parkkeeraan kylmästi korston selän taakse, aivan hajuraon sisäpuolelle. Olen tarkkana, etten vedä sukille. Seiska 4.53.

8K. Peesipaikka on liian hidas! Takana on kuitenki tosi helppoa, mutta ei auta. Ohi ja jäätävä vastatuuli iskee heti. Aissaakura, joutuu töihin! Pusken kuitenkin pässin innolla ja teen eroa askel askeleelta. Kasi liukkaasti 4.35. Lyönti päällä!

9K. Tuuttaan ysin mäkeen. Haluan 47! Ei vaikeuksia, vähän joutuu jo ahtaammalle, mutta mieli on kirkas ja jalka toimii! Ysi 4.50

Kuva Ari Lassila

10K. Jaaha, on lupa avata hanat. Eikun kipiti kipiti! Nyt mennään hapoille, ja sehän maistuu. Loppu tulee itsestää. Avaan suoralle vielä vähän ruuvia. Sitten loppuveto ylämäkeen. Kymppi 4.29

Maalissa pystypäin. Netto 47.31. Loistava fiilis! Aika yhtä hyvä kuin enkkakauden alussa, mutta nyt se tuli todella helposti. Mikä palkinto syksyn hitaista pitkistä lenkeistä! Tämä tulee kantamaan koko harjoituskauden loppuun! Pyydän isoa kalaa keväällä. Odottaakohan se jo valmentajan pakastimessa😬

Speksit

Seuraavana päivänä vielä kruunuksi kaikelle runsaan kahden tunnin palauttava metsälenkki ystävien seurassa Nuuksiossa. Miten täydellinen juoksuviikonloppu! Olen koko viikon ollut juoksuhumalassa, nyt on tukeva putki päällä😂 

Nuuksion rakkain puro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *